Αγροτική Συναιτεριστική Εταιρεία Ανάπτυξης Ρεθύμνης

ΑΣΕΑΡ   Α.Ε. Αγροτική  Συνεταιριστική  Εταιρεία Αναπτύξεως Ρεθύμνου

 Η  ΑΣΕΑΡ   Α.Ε. Αγροτική  Συνεταιριστική  Εταιρεία Αναπτύξεως Ρεθύμνου 
Έχει  ιδρυθεί  το έτος 1981  με μετόχους την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος , την Ένωση Γεωργικών   Συνεταιρισμών Ρεθύμνης  και την Ένωση Γεωργικών   Συνεταιρισμών  Μυλοποτάμου, με σκοπό την στήριξη της  πρωτογενούς παραγωγής του  Νομού και της Κρήτης γενικότερα  δηλ  την κτηνοτροφία με την παραγωγή ζωοτροφών , το Χαρούπι  και τα ελαιοκομικά προϊόντα.
Σήμερα   η μετοχική σύνθεση της εταιρείας είναι η ακόλουθη.

Ε.Γ.Σ.  Ρεθύμνης           86%
Ε.Γ.Σ. Μυλοποτάμου    14%

Ο ετήσιος κύκλος  εργασιών   είναι   της τάξης των 18.000.000  και είναι συνεχώς αυξανόμενος. Η εταιρεία απασχολεί 54 εργαζόμενους εκ των οποίων οι εννέα  είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσλαμβάνει κατά
την χειμερινή περίοδο περίπου  έξι  εργαζόμενους εποχιακής απασχόλησης και  για έξη μήνες.
Η Α.Σ.Ε.Α.Ρ.      Α.Ε.  συμμετέχει  στην Εταιρεία  ΕΝΩΣΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  η οποία δραστηριοποιείται  στον τομέα της ενέργειας με την κατασκευή ενός Αιολικού πάρκου ισχύος  2,4  M.W.
στην συνεταιριστική εταιρεία παρέμβασης γεωργικών εφοδίων  Α.Ε. με την επωνυμία  AGRO.
Στην εταιρεία  φορτοεκφορτώσεων  ΓΕΡΑΝΟΣ –ΑΣΕΑΡ 
H Α.Σ.Ε.Α.Ρ.  είναι μια καθαρά βιομηχανική εταιρεία  η οποία έχει σε 
λειτουργία   την μονάδα του εργοστασίου ζωοτροφών στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου  και το Πυρηνελαιουργείο  στο Μελιδόνι  του δήμου Γεροποτάμου.
Το εργοστάσιο  ζωοτροφών  παράγει μίγματα ζωοτροφών  για  όλα τα είδη των ζώων, και τα οποία προωθούνται  σε όλη την Κρήτη. Πέραν δε των μιγμάτων ζωοτροφών το εργοστάσιο παράγει και νυφαδοποιημένα  δημητριακά εξαιρετικής ποιότητας με τεχνολογία την οποία έχει αναπτύξει η ίδια των οποίων η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη. Η δυναμικότητα του εργοστασίου σε πλήρη μίγματα και με την μορφή συμπήκτων (πέλετς) είναι 16 τόνους /ώρα..
Το Πυρηνελαιουργείο  επεξεργάζεται κατά ελαιοκομική περίοδο κατά μέσο όρο περίπου 30.000 τόνους ελαιοπυρήνα.
Στο πυρηνελαιουργείο  έχει κατασκευασθεί και λειτουργεί και μία μονάδα διαχωρισμού  του πυρηνόξυλου σε ψίχα και ξύλο για την καλύτερη εκμετάλλευση της ελαιοπυρήνας με  τεχνολογία την οποία έχει αναπτύξει επίσης η ίδια. Η ψίχα με προσμίξεις που γίνονται και μετά από πελετοποίηση,  μετατρέπεται σε μια εξαιρετική  ζωοτροφή, το δε εναπομένον ξύλο  ένα εξαιρετικό καύσιμο.

Η εταιρεία όπως έχει αναφερθεί έχει ιδρυθεί  με σκοπό την  στήριξη των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων  του Νομού Ρεθύμνης και κατ επέκταση της Κρήτης., πράγμα που πιστεύομε ότι το έχει πετύχει σε  μεγάλο βαθμό.
Τα ποιοτικά προϊόντα ζωοτροφών τα οποία παράγει σε εξαιρετικά προσιτές τιμές δίδουν ώθηση στην κτηνοτροφική παραγωγή του τόπου και πιστεύομε ότι έπαιξε εξαιρετικά σημαντικό ρόλο  στην πρωτοποριακή θέση που κατέχει ο νομός Ρεθύμνης στην αιγοπροβατοτροφία.
Το συνεταιριστικό πνεύμα το οποίο δεν έρχεται σε αντίθεση με το επιχειρηματικό κυριαρχεί στην εταιρεία από τον πρόεδρο του δ.σ.  μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο.

Η εταιρεία με τον παρεμβατικό ρόλο της και με την χριστή διαχείριση, έχει καταφέρει να παίξει  από την ίδρυση της πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των ζωοτροφών και των πυρηνελαίων στην Κρήτη.
Έχει προχωρήσει στην περεταίρω επεξεργασία  της  εκχυλισμένης  ελαιοπυρήνας  με τον διαχωρισμό της και στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας  ελαιόπουλπας με τεχνολογία η οποία έχει αναπτυχθεί  από την εταιρεία, επίσης  παράγει εξαιρετικής ποιότητας  νιφαδοποιημένων δημητριακών  με τεχνολογία η οποία επίσης έχει αναπτυχθεί στην εταιρεία.
Επίσης  συμμετέχει  σε εταιρεία παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας  ηπίων μορφών
Και οραματίζεται να συνεχίσει τις καινοτομικές δράσεις  σε προϊόντα και υπηρεσίες την προστασία του περιβάλλοντος και πάντα με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των αγροτών και κατ΄’επέκταση όλων των κατοίκων της περιοχής. Επικοινωνία

 

 

 

 

 


Αγροτική Συναιτεριστική Εταιρεία Ανάπτυξης Ρεθύμνης
English Ελληνικά

Ζωοτροφές | Πυρηνελαιουργείο

Στοιχεία επικοινωνίας
Τρία Μοναστήρια
Ρέθυμνο
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-86201-17
Εργοστάσιο ζωωτροφών: 28310-86233
φαξ: 28310-51838
e-mail: asear@asear.gr


Powered by: Σχεδιασμός Ιστοσελίδων EnterTheWeb EnterTheWeb  | Copyright © 2024 Ρέθυμνο Κρήτης